Hoe behandel ik een vervuilde crepi? - Blog - Colorpoint

Hoe behandel ik een vervuilde crepi?

04/08/2022

Heeft u een crepi gevel en is deze na een aantal jaartjes grauw geworden? Maar is de crepi zelf nog intact en sterk? Dan zal het een beetje onnodig lijken om de crepi in het geheel te vervangen, alleen maar om de kleur op te frissen. Het geeft je woning niet alleen een heel frisse uitstraling, maar beschermt je gevel ook tegen de weerselementen. Maar hoe doe je dit het best? In onderstaand stappenplan leggen we het uit.

STAP 1: ONTMOSSEN

 

Om een goede hechting te creëren tussen je verf en de crepi dient de vervuiling verwijderd te worden. Dit kan d.m.v. een ontmosser.

In ons assortiment zitten 2 ontmossers: Sikagard 715W & Biomix ATM.

 

Het grote verschil tussen beide ontmossers is dat de Biomix ATM niet nagespoeld moet worden. Deze is biologisch afbreekbaar m.a.w. zal deze gereinigd worden door regen en wind. Naargelang de vervuiling zal het gewenste resultaat na enkele weken bereikt worden.

 

 

Sikagard 715W daarentegen kan 15 min na het aanbrengen onmiddelijk afgespoeld worden met hoge druk. 

 

 

STAP 2: GRONDLAAG CAPAGRUND UNIVERSAL

 

Capagrund Universal is een dekkend voorstrijkmiddel op waterbasis met een zeer hoge waterdampdoorlaatbaarheid. Mocht er vocht aanwezig zijn in de muren, kan het deze door de verf heen verdampen en blijft de hechting van de verf optimaal.

STAP 3: AFWERKING THERMOSAN

 

Afwerken doen we met Thermosan. Deze afwerkingsverf is vuilafstotend door het Caparol Clean Concept (Nano-kwartstechnologie, lees: verpareling). Deze nano-kwartsdelen zorgen ervoor dat de gevel veel langer proper blijft. Thermosan is ook waterdampdoorlatend. 

 

Door deze speciale siliconenhars-bindmiddelcombinatie is Thermosan een duurzame afwerking voor een crepi !