7 tips voor doe-het-ververs. - Nieuws - Colorpoint

7 tips voor doe-het-ververs.

26/06/2020

In de staycation een schildersprojectje gepland? We verzamelden enkele tips om jullie op weg te helpen.

1. Haal het maximum uit de kleurenstalen!
In elke verfwinkel krijg je altijd kleurenstaaltjes, maar hoe gebruik je die nu eigenlijk op een correcte manier?

Eens je je verf gekocht hebt, is het zowieso een goed idee om de kleur zelf eens te testen. Verf een stukje licht hout of stevig
papier in je gekozen kleur, en hou tegen alle muren van de kamer.

 

2. Met een goede voorbereiding wordt schilderen supersimpel!
Denk eraan om randjes af te tapen, bedekkende folie te leggen en de nabije meubels te bedekken met folie, of uit de ruimte te halen. Zo voorkom je spatten en vlekken achteraf. Verwijder stopcontactomhulsels (of plak ze héél goed af). Daarnaast is het ook belangrijk om scheuren, putten in de muur op te vullen en te laten drogen.

 

3. Een goede primer bepaalt mee het succes!
Kies verstandig de primer. Zo kan je gebruik maken van gekleurde primers, die je je het verfwerk gemakkelijker maken. Onze Colorpoint Primer is een ideale keuze hiervoor :)

 

4. Vergeet voor je begint je oppervlak niet voor te bereiden!
Sommige oppervlakken zijn wat vettig (zoals keukenmuren), daar gebruik je best een ontvettend product voor. Zowieso is het aan te raden om je muren voor het schilderen even te wassen met warm water met een paar druppels ontvettende zeep.


5. Moeilijke hoekjes, lastige oppervlakken of intimiderende boordjes?
Leg het probleem voor aan een van onze verkopers. Niet alleen kennen zij hun weg in handige materialen (bv. Om hoekjes
fijn af te werken), ze zijn ook volledig thuis in verftechnieken en hoe je het best omgaat met complexe ondergronden.

 

6. Kies je schildersdag & laat voldoende drogen.
Bij koud & regenachtig weer zal je verf een veel langere droogtijd hebben dan bij zonnig warm weer.

 

7. Kies de juiste producten voor de opdracht.

Last but not least, kies de juiste producten voor de job. Onze Colorpoint Mat geeft een matte afwerking aan je plafond en muren, terwijl Colorpoint Soft een zachte glans geeft. Op zoek naar afwasbare verf? Dan is onze Colorpoint PU Expert het antwoord op je vraag :)

 

Geraak je er na onze toptips nog niet volledig aan uit?  Vraag gerust raad aan onze verkopers, zij staan je graag bij met advies rond productkeuze en technieken!

 

100% watervast
Alpha Vinyl is voorzien van een geavanceerde waterdichte kliksysteem. In combinatie met een waterafstotende technologie zorgt dit voor een volledig waterdichte vloer die ideaal is voor keukens, badkamers en andere ruimtes die gevoelig zijn voor vocht en morsen. Het maakt je nieuwe vloer ook een stuk makkelijker schoon te maken.
Ultra-sterk voor maximale duurzaamheid

Krassen of kleine spleetjes kunnen groeven worden en de levensduur van de laminaatvloer of vloer in hard hout echt verkorten. Gelukkig kun je kleine beschadigingen repareren met de Quick-Step reparatiekit, die een smeltmes, een reinigingskam en zeven blokjes was bevat.

 

Voor een lichte beschadiging gebruik je gewoon een van de zeven blokjes was in de Quick-Step reparatiekit om de beschadigde vloerplanken weer hun originele kleur te geven.

 

Bij ernstige beschadigingen moet je soms een of meer planken vervangen. Dankzij de Uniclic enUniclic Multifit systemen van Quick-Step is dat kinderspel.

 

Hoe herstel ik de kleur van mijn vloer?

1. Hou je referentie van je Quick-Step vloer bij de hand.

2. Bekijk de Quick-Step reparatiekit kleurenlijst.

Met behulp van deze tabel kun je kijken welke combinatie van was je kunt gebruiken om de juiste kleur te bereiken. 

3. Begin met herstellen en maak je beschadigde laminaatvloer terug nieuw. Succes!

Geschikt voor onregelmatige oppervlakken

De vaste kern van Alpha Vinyl biedt nog een ander voordeel: in de meeste gevallen hoef je je ondervloer niet voor te bereiden voor de plaatsing. Dit maakt Alpha Vinyl een uitstekende keuze voor renovatieprojecten. Dankzij de gebruiksvriendelijke, gepatenteerde kliksystemen zijn de planken uitzonderlijk eenvoudig te plaatsen.

 

 

ONTDEK HET GANSE ASSORTIMENT ALPHA VINYL