Oostendebon ook te gebruiken bij Colorpoint - Nieuws - Colorpoint

Oostendebon ook te gebruiken bij Colorpoint

17/12/2020

Stad Oostende lanceert de Oostendebon om alle Oostendenaars, tweedeverblijvers en de lokale handelaars zuurstof te bieden in deze coronatijden.

Voor wie

De Oostendebon is een waardebon die te besteden zal zijn bij de lokale Oostendse handelaars. Stad Oostende biedt bonnen aan de volgende doelgroepen:

  • Alle Oostendse gezinnen krijgen een Oostendebon ter waarde van 60 euro.
  • Kwetsbare gezinnen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming voor gezondheidzorg, krijgen een bon van 80 euro.
  • Gezinnen met een tweede verblijf in Oostende krijgen een Oostendebon van 60 euro. We beschouwen tweedeverblijvers ook als Oostendenaars en ook zij geven de lokale economie zo een duwtje in de rug.
  • Lokale handelaars die door de coronacrisis hun zaak moesten sluiten krijgen een bon van 100 euro.

Hoe verkrijgen

Je hoeft je niet op voorhand te registreren. Iedereen die recht heeft op een Oostendebon zal die half december ontvangen via de post

 

Werkwijze

De Oostendebon is een unieke QR-code (afgedrukt op papier) waarmee iedereen bij de deelnemende handelaars terecht zal kunnen tussen half december 2020 en 30 april 2021.

Stad Oostende werkt voor de Oostendebon met het Cirklo-systeem van Belfius, dat zorgt voor een veilige en vlotte transactie. Wie wil betalen met de Oostendebon, laat de unieke QR-code op de Oostendebon scannen door een van de deelnemende handelaars. Het bedrag ter waarde van de aankoop wordt dan van het resterende saldo afgetrokken.