De authentieke look van kalei - Blog - Colorpoint

De authentieke look van kalei

23/08/2019

Denk je erover na om je gevel een nieuwe look te geven? Hebben deze heerlijke zomerse dagen je zin gegeven in iets nieuws? Veel mensen kiezen er tegenwoordig resoluut voor om te gaan kaleien. “Kalei-wat?” horen we je afvragen?

WAT IS 'KALEIEN'?

Met kaleien wordt bedoeld dat er een dunne laag van kalkpleister op het metselwerk wordt aangebracht. Zo wordt er een authentiek gezicht gegeven aan het uitzicht van de muur.

 

Kalei is een oude schildertechniek die werd toegepast door boeren om hun booerderijen te beschermen tegen vocht en schimmels. De dunne laag kalkpleister zorgt voor een sterke bescherming tegen weer & wind.

 

DE VOORDELEN

- Dampopen

- Gevelstructuur blijft behouden

- Authentieke look

- Camoufleren van beschadigingen

- Niet enkel buiten maar ook binnen toepasbaar

 

Maar aan elk mooi liedje komt een einde, en dat is ook toepasbaar op het kaleien. Naast de vele voordelen heeft dit procedé ook een minder positieve kant.

DE NADELEN

- Kalei verkleurt vrij snel. Voor stalmuren is dit wellicht geen al te groot probleem, maar voor uw buitenmuur kan dat wel zijn. Hoewel veel mensen de verkleuring als de charme van de kunst zien, hou je er best rekening mee dat de kalei na verloop van tijd wat doffer wordt en zelfs een andere kleur kan krijgen.

- Tijdrovend & intensief

 

Je merkt al snel dat er vele voordelen zijn verbonden aan het kaleien, maar eveneens dat deze techniek enkele nadelen ervaart. 

 

Caparol kaleisystemen

Binnen het gamma van Caparol bestaan er 5 verschillende kaleisystemen. Wij plaatsen ze voor jullie in een overzicht:

 

 

 

 

 

 

 

Alle ondergronden dienen droog, stabiel & vrij te zijn van stoffen die de hecthing verminderen. In geval van twijfel over omstandigheden of ondergronden, gelieve op voorhand de technische dienst van Caparol of Colorpoint te contacteren.

 

De hierboven vermelde systemen zijn standaardsystemen. Het is echter mogelijk dat na werfbezoek andere technische oplossingen worden voorgesteld.

 

Meer info nodig? Spring gerust eens binnen en kom onze stalenwand van kalei bekijken in één van onze filialen.