Kies de juiste plooi voor je gordijn - Nieuws - Colorpoint

Kies de juiste plooi voor je gordijn

19/05/2021

Na de installatie van het gordijn (zie vorige gordijntips) is het tijd om je gordijn te plooien. Er is meer keuze dan je op het eerste zicht zou denken. We zetten even een paar basics op een rij.

Enkele plooi

Deze plooi past goed bij zware, stugge stoffen zoals veloers & dim-out, maar wordt stilaan ook vaak gekozen bij lichtere stoffen zoals linnen en andere natuurlijke gordijnstoffen. Ook voor gevoerde gordijnen is dit de plooi bij uitstek. Deze plooi is sinds een paar jaar echt trendy. Bovendien is het een makkelijke plooi, die heel naturel en nonchalant valt. Het is ook een interessante plooi voor gordijnen met patronen: ze laten toe om je dessin meer te laten zien.

 

Vlinderplooi / Dubbele plooi

Deze plooivorm past bij zowat alle gordijen. Hij zorgt voor een sierlijke en volle uitstraling en valt heel elegant. Opgelet: bij dikke en zware gordijnen kan je met deze plooi wel een uitlopend effect naar onder toe hebben. De plooi valt het elegantst voor soepele stoffen, vitrages en inbetweens.

 

Triplooi 

Zoals de naam het al aangeeft is dit een driedubbele plooi. Werkt het makkelijkst met zéér soepele en dunne stoffen, maar wordt de laatste tijd ook vaker gebruikt voor iets dikkere stoffen. Dit geeft een gordijn een echte volle, luxueuze uitstraling én laat bovendien veel minder licht door dan de enkele of dubbele plooi. (Je gebruikt er uiteraard ook meer stof voor.) Het verduisterend effect maakt deze plooi uitermate geschikt voor slaapkamers. Het statige effect leent zich ook voor hogere ruimtes (denk aan herenhuizen).

 

Retourplooi

Bij de retourplooi plooi je zowel naar voor als naar achteren. Deze manier van plooien kan je toevoegen aan zowel een enkele als een dubbele plooi. Deze manier van plooien zorgt ervoor dat het gordijn héél compact is als het wordt samengeschoven. Ideaal voor kleinere ruimtes of kleine stukjes muur naast het venster. Het schept een harmonica-effect.

 

 

Kom zeker langs in onze winkels in Kortrijk, Oostende of Roeselare voor aanvullende gordijntips. Ook demonstraties en advies op maat voorzien onze interieur experts met een glimlach. 

 

We onthullen binnenkort nog meer gordijntips! Blijf op de hoogte via onze facebook.