Vaktips om je gordijn professioneel te installeren! - Nieuws - Colorpoint

Vaktips om je gordijn professioneel te installeren!

23/03/2021

Na aankoop van een smaakvol gordijn dat je woonkamer volledig afmaakt, is het belangrijk om dat gordijn ook correct op te hangen. Dat bepaalt of het gordijn tot zijn recht komt, of helemaal niet. We geven jullie enkele van onze top-secret tips om dit werk tot een goed einde te brengen!

Leer je gordijn een gordijn te worden

De stof van het gordijn heeft op rol gezeten, en is ook die vorm gewend. Een gordijn dat vers van een rol komt, zal zich anders gedragen dan eentje die al een tijdje in de woonkamer hangt. De eerste keer ophangen is hier bepalend voor. We geven je twee zaken mee om op te letten: plooi & valling. 

 

  1. Hang het gordijn aan de rails

  2. Drapeer de stof netjes naar beneden

  3. Afhankelijk van het type stof kan je het gordijn eventueel ook nog stomen

  4. Vouw plooien (niet aanduwen!) in het gordijn en fixeer met een gordijnlint.

  5. Laat een paar dagen zo hangen

  6. Haal de lintjes eraf: het gordijn heeft nu prachtige & gelijke plooien.

  7. Enjoy!

 

Voor onze klanten die graag nog wat extra tips hebben, of een deskundig oor zoeken: onze interieurspecialisten staan u graag bij met raad en daad. Maak een afspraak in een van onze winkels in Kortrijk, Oostende of Roeselare voor wat tips & tricks en desgewenst een kleine demonstratie.

 

Toch liever een professional die je gordijnen komt installeren? Contacteer ons via advies@colorpoint.be of kom langs in onze winkels in Kortrijk, Oostende of Roeselare!