Vaktips om je gordijn professioneel te installeren! - Nieuws - Colorpoint

Vaktips om je gordijn professioneel te installeren!

23/03/2021

Na aankoop van een smaakvol gordijn dat je woonkamer volledig afmaakt, is het belangrijk om dat gordijn ook correct op te hangen. Dat bepaalt of het gordijn tot zijn recht komt, of helemaal niet. We geven jullie enkele van onze top-secret tips om dit werk tot een goed einde te brengen!

Leer je gordijn een gordijn te worden

De stof van het gordijn heeft op rol gezeten, en is ook die vorm gewend. Een gordijn dat vers van een rol komt, zal zich anders gedragen dan eentje die al een tijdje in de woonkamer hangt. De eerste keer ophangen is hier bepalend voor. We geven je twee zaken mee om op te letten: plooi & valling. 

 

  1. Hang het gordijn aan de rails

  2. Drapeer de stof netjes naar beneden

  3. Afhankelijk van het type stof kan je het gordijn eventueel ook nog stomen

  4. Vouw plooien (niet aanduwen!) in het gordijn en fixeer met een gordijnlint.

  5. Laat een paar dagen zo hangen

  6. Haal de lintjes eraf: het gordijn heeft nu prachtige & gelijke plooien.

  7. Enjoy!

 

Voor onze klanten die graag nog wat extra tips hebben, of een deskundig oor zoeken: onze interieurspecialisten staan u graag bij met raad en daad. Maak een afspraak in een van onze winkels in Kortrijk, Oostende of Roeselare voor wat tips & tricks en desgewenst een kleine demonstratie.

 

Toch liever een professional die je gordijnen komt installeren? Contacteer ons via advies@colorpoint.be of kom langs in onze winkels in Kortrijk, Oostende of Roeselare!

100% watervast
Alpha Vinyl is voorzien van een geavanceerde waterdichte kliksysteem. In combinatie met een waterafstotende technologie zorgt dit voor een volledig waterdichte vloer die ideaal is voor keukens, badkamers en andere ruimtes die gevoelig zijn voor vocht en morsen. Het maakt je nieuwe vloer ook een stuk makkelijker schoon te maken.
Ultra-sterk voor maximale duurzaamheid

Krassen of kleine spleetjes kunnen groeven worden en de levensduur van de laminaatvloer of vloer in hard hout echt verkorten. Gelukkig kun je kleine beschadigingen repareren met de Quick-Step reparatiekit, die een smeltmes, een reinigingskam en zeven blokjes was bevat.

 

Voor een lichte beschadiging gebruik je gewoon een van de zeven blokjes was in de Quick-Step reparatiekit om de beschadigde vloerplanken weer hun originele kleur te geven.

 

Bij ernstige beschadigingen moet je soms een of meer planken vervangen. Dankzij de Uniclic enUniclic Multifit systemen van Quick-Step is dat kinderspel.

 

Hoe herstel ik de kleur van mijn vloer?

1. Hou je referentie van je Quick-Step vloer bij de hand.

2. Bekijk de Quick-Step reparatiekit kleurenlijst.

Met behulp van deze tabel kun je kijken welke combinatie van was je kunt gebruiken om de juiste kleur te bereiken. 

3. Begin met herstellen en maak je beschadigde laminaatvloer terug nieuw. Succes!

Geschikt voor onregelmatige oppervlakken

De vaste kern van Alpha Vinyl biedt nog een ander voordeel: in de meeste gevallen hoef je je ondervloer niet voor te bereiden voor de plaatsing. Dit maakt Alpha Vinyl een uitstekende keuze voor renovatieprojecten. Dankzij de gebruiksvriendelijke, gepatenteerde kliksystemen zijn de planken uitzonderlijk eenvoudig te plaatsen.

 

 

ONTDEK HET GANSE ASSORTIMENT ALPHA VINYL